-Heb je chronische klachten?

-Heb je ernstige dingen reeds bij de huisarts uitgesloten, maar blijf je toch last houden van klachten?

-Heb je interesse in wat er “nog meer” voor opties zijn?

-Heb je weleens gelezen over complementaire of alternatieve geneeswijzen, maar weet je niet welke iets voor jou en jouw klacht zou zijn?

 

 

Toen ik mij ging verdiepen in het complementaire circuit kwam ik erachter dat het heel ingewikkeld is om te weten naar welke complementaire zorgverlener je moet gaan voor een bepaalde klacht. Ik miste een verwijzer of een poortwachter, zoals de huisarts dat in de reguliere geneeskunde doet.

Als consultatief arts neem ik een uitgebreide integrale anamnese af om een beeld te krijgen van uw leven. Hierbij maak ik gebruik van de pijlers van de positieve gezondheid. Gezondheid is niet een afwezigheid van ziekte, maar positieve gezondheid waarin de hele mens centraal staat. Een holistische kijk. Afhankelijk van uw hulpvraag kan ik je informeren over de mogelijkheden in de wereld van de complementaire geneeskunde en voor welke hulpvragen je waar terecht kunt. Ik kan je eventueel informeren over de behandelingen waar evidence (bewijs) voor is en ik maak gebruik van een sociale kaart van complementair therapeuten in de regio Utrecht. Onder andere homeopathische, antroposofische, oosterse en natuur-geneeskunde staan hier op.

Indien je graag dieper in wilt gaan op je leefstijl en alle aspecten die daarbij horen zoals zingeving/spiritualiteit, stressregulatie,
slaap, ademhaling en eventueel voeding en beweging,dan kunnen we na de integrale anamnese ook verder gaan met een leefstijl-geneeskundig traject.