Over mij

Ik ben Anne Linde Saaltink (1989). Ik heb een aantal jaren als basisarts gewerkt, onder andere op de spoedeisende hulp en in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Ook heb ik kortdurend de opleiding tot huisarts gevolgd. Dit sloot echter niet volledig aan. De mens achter de klachten trok mij het meest en ik ontdekte mijn passie steeds meer in de psychiatrie. Ik startte in 2019 praktijk PAZ, omdat ik graag meer wilde voor patiĆ«nten. Na 2 jaar de praktijk te hebben gehad besloot ik de verdieping in te gaan op het gebied van psychiatrie, maar daarbij altijd de connectie tussen lichaam en geest met aspecten van leefstijl in het achterhoofd te houden.

Zo praktiseer ik het liefst de Mind-Body-Geneeskunde.

Op dit moment ben ik arts assistent in opleiding tot medisch specialist om uiteindelijk psychiater te worden. Daarnaast ben ik op dit moment in overleg voor freelance opdrachten beschikbaar als mindfulness-trainer, barreworkout-/ zumba- of yin-yoga- docent.


Paz~Peace

“It does not mean to be in a place

were there is no noise , trouble or hard work

It means to be in the midst of those things

and still be calm in your heart”

David Rakel – Integrative Medicine


Over Praktijk PAZ

Praktijk PAZ is opgezet in 2019 in Utrecht en gedurende 2 jaar een praktijk geweest voor leefstijlgeneeskunde en mindfulness.

Ik maakte hierbij gebruik van een integrale kijk op de geneeskunde. Waarbij de wisselwerking tussen lichaam en geest centraal stond.

Hierbij gebruikte ik het model van positieve gezondheid van Machteld Huber. Daarnaast vind ik de aspecten van leefstijl zoals genoemd in het Leefstijlroer van de verenging voor arts en leefstijl zoals voeding, beweging, sociaal, slaap, ontspanning, zingeving maar ook ademhaling erg belangrijk!

* op dit moment is de praktijk gesloten omdat ik begonnen ben met de opleiding tot psychiater*

*mocht je toch informatie willen kun je me altijd mailen *