Praktijk PAZ is een praktijk voor leefstijlgeneeskunde en hierbij maak ik gebruik van een integrale kijk op de geneeskunde. Waarbij de wisselwerking tussen lichaam en geest centraal staat, het gericht is op bevorderen van de gezondheid en hiervoor alles benut wat veilig en effectief is gebleken. En waarbij jij als patiënt centraal staat.


Ik werk graag door middel van (individuele) mindfulness en oplossingsgericht werken. Ik heb mij in verschillende cursussen en retraites bekwaamd in meditatie-, ademhaling- en ontspanningsoefeningen. Kortom we gaan op een zoektocht naar zingeving en persoonlijke ontwikkeling om je klachten te verminderen.


Paz~Peace

“It does not mean to be in a place

were there is no noise , trouble or hard work

It means to be in the midst of those things

and still be calm in your heart”

David Rakel – Integrative Medicine

Over mij


Ik ben Anne Linde Saaltink. Basisarts sinds enkele jaren en nu ook leefstijl- en integraal-arts. De interesse die ik heb voor de holistische kijk op de mens kwam in deze opleiding volledig tot zijn recht. Toen ik geneeskunde wilde gaan doen had ik altijd voor ogen de mensen niet alleen met hun klacht of ziekte te helpen, maar ook te kijken naar wat iemand voelt en denkt daarbij. Tijdens de huisartsenopleiding werd echter alleen in gegaan op de ziekte van de mens en niet op de mens zelf. Ook was er weinig tijd om ergens dieper op in te gaan. Ik besloot te stoppen met de opleiding, want voor mij zijn lichaam en geest niet gescheiden, ze zijn één. Ik heb ontdekt dat mijn passie in de integrale geneeskunde ligt.


Opleidingen en (werk)ervaring:

– 2018- heden: arts psychiatrie Veenendaal en Ede

– aug 2019- juni 2020 Basis- en vervolg-opleiding Mindfulness Trainer (MBSR) aan het Centrum voor Mindfulness Amsterdam vervolgens categorie VMBN 1 trainer

– juni 2019 Inleiding oplossingsgerichte therapie KING

– maart 2019 basisopleiding: Oplossingsgericht coachen RINO

– 2018- 2019: opleiding Integrative Medicine en Leefstijlgeneeskunde

– 2017-2018: opleiding huisartsgeneeskunde Utrecht

– 2016-2017: arts psychiatrie Almere

– 2015-2016: arts spoedeisende hulp Stadskanaal

– 2015: masteropleiding geneeskunde afgerond